sabina boman – shapes afrobeat/dancehall

Jag började dansa discodans, jazz och step som 12-åring i Lidköping där jag är uppvuxen. Gick dansgymnasiet i Skara och 2005 flyttade jag till Stockholm och det var då jag upptäckte den afrikanska dansen på dansskolan Urkraft. Jag blev helt fast i den traditionella dansen från Guinea som dansas till livetrummorna djembe och doundounh.

2012 tog jag min första klass i azonto, en dansstil från Ghana och det var där jag förälskade mig i afrobeats. Hösten 2018 reste jag till Accra, Ghana, och tog klasser för några av de största dansarna inom afrobeaten så som E-flex, Dancegod Lloyd, Incredible Zigi med flera. Har även medverkat i två musikvideos av Wendy Shay som är en av Ghanas stora kvinnliga artister.

På mina klasser ligger focus på att ha roligt tillsammans, svettas och utmanas men också att våga släppa loss och vara sig själv. Vi går igenom steg från olika stilar inom afrobeaten så som azonto, afrohouse, kudoro, ndombolo med mera. Vi tränar också på att lägga in känsla och uttryck i stegen och koreografierna varierar mellan snabba energiska till lite mer smooth.

Läs mer om vår gruppträning här!

ADRESS

Hornsgatan 103
117 28 STOCKHOLM
Buss 4, hållplats Varvsgatan
T-bana Hornstull, uppgång Högalid

Karta

ÖPPETTIDER

Mån-tors 06.30-22.30
Fredag 06.30-20.00
Lördag 09.00-180
Söndag 09.00-21.00
Vi stänger vår ytterdörr 30 min innan stängning!
Se nyheter för exakta tider vid långhelger.

KONTAKT

Reception

Platschef
annica@houseofshapes.se
070-799 67 77
Dansrådgivare
dans@houseofshapes.se
070-090 91 19