UTBILDNINGAR & DANSLINJER

VAD ÄR DANSLINJEN?

Jennie Widegren startade Danslinjen för snart 20 år sedan efter en av flera resor till Los Angeles tillsammans med Fredrik Benke Rydman. I L.A. slogs de båda av hur duktiga alla var, hur bra alla dansade och den höga kvalité allt höll. De ställde sig frågan – ”Vad håller vi på med i Sverige egentligen?” Sagt och gjort; Jennie startade en Danslinje på Sway i Täby och det är den Danslinjen vi nu har på House of Shapes.

På House of Shapes har vi utformat flera olika utbildningar för dig som vill satsa på dansen som yrke! Eftersom vi har jobbat som dansare och koreografer över hela världen, och därmed vet vad som krävs, har vi satt ihop scheman som skapar förutsättningar för dig att lyckas med dina drömmars mål. Du som elev får direktkontakt med arbetslivet då många av våra lärare som undervisar jobbar aktivt eller har jobbat som dansare och koreografer. De senaste åren har vi  bland annat medverkat i Supershowen TV3, Melodifestivalen, Eurovision Song Contest, TalangTV4, Stjärnornas Stjärna, Sommarkrysset, filmat för Utbildningsradion, arbetat med koreografier för Fredrik Benke Rydmans uppsättningar samt många olika dansuppvisningar på företag och konferenser.

För att komma in på danslinjen gör du audition. Vi håller auditions för samtliga linjer varje termin. Datum och tid annonseras på startsidan varje termin. AUDITION TILL DANSLINJEN ANMÄLAN

Anmäl dig när datum har publicerats. Frågor och anmälan kring audition skickar du till audition@houseofshapes.se

Varje termin är på totalt 15-16 veckor. 2-3 st så kallade uppstartsveckor med specialschema samt 13 veckor med linjens specifika schema. Utöver det kan det tillkomma extra repetetioner inför framträdanden, Luciaspex med mera.

Stängda klasser innebär att enbart linjens elever tar klassen. Öppna klasser betyder att andra elever än linjens går kursen.

DANSKORT

Vår Danskortsatsning är till för dig som gjort Audition men som behöver mer dans i kroppen för att gå vidare till nästa steg på Danslinjen. Danskort är en del av Danslinjen och ligger väldigt nära danslinjernas övriga gruppers innehåll och upplägg och ger dig grundförutsättningar för att söka till Förberedande danslinjer.

DANSKORT FINNS I FLERA NIVÅER

DKS Danskort Small 8 – 10 år
DKJ Danskort Junior 10 – 12 år
DKY Danskort Ungdom 13 – 15 år
DKU Danskort Vuxen 16 år+

Danskort innebär att du dansar 4 – 6  gånger per vecka och är beredd att satsa. Vi har ett visst fokus på teknik i alla stilar och du dansar balett. Schemat syftar till att du skall få en så bred bas som möjligt att stå på. Förutom dina obligatoriska klasser får du ta Drop in på öppna klasser inom din åldersgrupp.

För att gå kvar i Danskortgruppen så krävs 80% närvaro och du gör audition för att behålla din plats. Gruppen har en mentor och vi ordnar ett ”häng” utanför lektionstid per termin. Vi coachar dig med personliga samtal.

FÖRBEREDANDE LINJER
Danslinjen är 3-årig men vi har också Förberedande grupper för elever som behöver en större bredd innan det är dags för Danslinjens Åk 1. Kanske vill du se hur långt du kan nå eller så har du bestämt dig för att bli dansare, men inte tränat tillräckligt mycket än? Då har vi satt ihop ett speciellt schema för dig i de Förberedande linjerna.

Du dansar 5-8 gånger per vecka beroende på ålder och nivå. Vi lägger stort fokus på teknik och självklart har du balett på schemat. Övriga stilar är Jazz, Hiphop och Jazzfunk plus eventuellt andra stilar som linjen behöver, Waaking, Heels, etc. Du tränas av behöriga lärare inom varje stil.

DANSLINJEN 
Danslinjen ger dig en grund för att kunna söka till en yrkesutbildning inom dans, exempelvis Balettakademien eller Svenska Balettskolan. Terminen startar med 2-3 st så kallade uppstartsveckor och därefter börjar terminen som är 13 veckor med 8 klasser per vecka. Under terminens gång har vi olika ”performance”-veckor och du får feedback i form av ett utvecklingssamtal med din mentor för att få hjälp att utvecklas och få ut det mesta av din utbildning. Några av Sveriges främsta dansare har startat sin karriär via danslinjen och de kommer nu att vara dina lärare för att skicka vidare sina kunskaper.

Alla elever över 16 år får ett gymkort. Det ger dig möjlighet att sköta din rehab, ta yoga eller konditionsklasser beroende på vad just du behöver för att optimera din dans. Du får också ta Drop in på våra övriga klasser i mån av plats för att förstärka med en extra Balett, Breaking, Popping eller vad just du behöver.

DANSARUTBILDNINGEN FEMININE STYLE. (DF)
Detta är en 1-årig utbildning för dig som redan är utbildad och har grundkunskaperna i dans.
Utbildningen är inriktad på yrkeslivet med stilar som Streetjazz,Jazzfunk och Heels.
Auditionträning och möten med koreografer. DU fungerar ofta som ett påbyggnadsår på vår 3-åriga danslinje. DF har 5 klasser i veckan, så utrymme finns att börja arbeta som dansare, danslärare och/eller koreograf. Jennie Widegren är ansvarig med Lisa Arnold som gruppens mentor och följer upp din utveckling med samtal.
Alla elever över 16 år får ett gymkort. Det ger dig möjlighet att sköta din rehab, ta yoga eller konditionsklasser beroende på vad just du behöver för att optimera din dans.
Du får också ta Drop in på Danslinjens klasser efter överenskommelse med din mentor.MENTORER DANSLINJEN LÄSÅRET 2023-2024
Danskort Small 8-10 år – Cristina Pomo
Danskort Junior 10-12 år – Felicia Loveflo & Cristina Pomo
Danskort Ungdom 14-16 år+ – Cajsa Ohlsson
Danskort Vuxen 16 år+ – Lisa Arnold

Förberedande Young (FBY) 11- 13 år Felicia Loveflo
Förberedande Ungdom (FBU)  13-15 år  Cajsa Ohlsson
Förberedande X  (FBX) 13-15 år  Olle Ström
Förberedande (FB) 15 år +  Maria Edner
Åk 1 Karin Hellqvist
Åk 2 Tuvalisa Nilsson
Åk 3 Celia Caap
Dansarutbildningen Feminine Styls DF Lisa Arnold

ADRESS

Hornsgatan 103
117 28 STOCKHOLM
Buss 4, hållplats Varvsgatan
T-bana Hornstull, uppgång Högalid

Karta

ORDINARIE ÖPPETTIDER

Mån-tors 06.30-22.30
Fredag 06.30-20.00
Lördag 09.00-17.00
Söndag 09.00-21.00

Vi stänger vår ytterdörr 30 min                       innan stängning!
Långhelger och röda dagar har vi begränsade öppettider.

 

 

 

 

KONTAKT

Reception

Platschef
annica@houseofshapes.se
070-799 67 77
Dansrådgivare
dans@houseofshapes.se
070-090 91 19
Fakturafrågor

sini@houseofshapes.se