UTBILDNINGAR & DANSLINJER

Vad är Danslinjen?

Jennie Widegren startade Danslinjen för snart 20 år sedan efter en av flera resor till Los Angeles tillsammans med Fredrik Benke Rydman. I L.A. slogs de båda av hur duktiga alla var, hur bra alla dansade och den höga kvalité allt höll. De ställde sig frågan – ”Vad håller vi på med i Sverige egentligen?” Sagt och gjort; Jennie startade en Danslinje på Sway i Täby och det är den Danslinjen vi nu har på House of Shapes.

På House of Shapes har vi utformat flera olika utbildningar för dig som vill satsa på dansen som yrke! Eftersom vi har jobbat som dansare och koreografer över hela världen, och därmed vet vad som krävs, har vi satt ihop scheman som skapar förutsättningar för dig att lyckas med dina drömmars mål. Du som elev får direktkontakt med arbetslivet då många av våra lärare som undervisar jobbar aktivt eller har jobbat som dansare och koreografer. De senaste åren har vi  bland annat medverkat i Supershowen TV3, Melodifestivalen, Eurovision Song Contest, TalangTV4, Stjärnornas Stjärna, Sommarkrysset, arbetat med koreografier för Fredrik Benke Rydmans uppsättningar samt många olika dansuppvisningar på företag och konferenser.

För att komma in på danslinjen gör du audition. Vi håller auditions för samtliga linjer varje termin. Datum och tid annonseras på startsidan varje termin. AUDITION TILL DANSLINJEN ANMÄLAN

Anmäl dig när datum har publicerats. Frågor och anmälan kring audition skickar du till audition@houseofshapes.se

Varje termin är på totalt 15 veckor. 2 st så kallade uppstartsveckor med specialschema samt 13 veckor med linjens specifika schema. Utöver det kan det tillkomma extra repetetioner inför framträdanden, Luciaspex med mera.

Stängda klasser innebär att enbart linjens elever tar klassen. Öppna klasser betyder att andra elever än linjens går kursen.

VÅRA LINJER

FÖRBEREDANDE LINJER Pris: 7 900 kr
Danslinjen är 3-årig men vi har också Förberedande grupper för elever som behöver en större bredd innan det är dags för Danslinjens Åk 1. Kanske vill du se hur långt du kan nå eller så har du bestämt dig för att bli dansare, men inte tränat tillräckligt mycket än? Då har vi satt ihop ett speciellt schema för dig i de Förberedande linjerna.

Du dansar 5-8 gånger per vecka beroende på ålder och nivå. Vi lägger stort fokus på teknik och självklart har du balett på schemat. Övriga stilar är Jazz, Hiphop och Jazzfunk plus eventuellt andra stilar som linjen behöver, Waaking, Heels, etc. Du tränas av behöriga lärare inom varje stil.

DANSLINJEN Pris: 16 000 kr
Danslinjen ger dig en grund för att kunna söka till en yrkesutbildning inom dans, exempelvis Balettakademien eller Svenska Balettskolan. Terminen startar med 2 st så kallade uppstartsveckor och därefter börjar terminen som är 13 veckor med 8 klasser per vecka. Under terminens gång har vi olika ”performance”-veckor och du får feedback i form av ett utvecklingssamtal med din mentor för att få hjälp att utvecklas och få ut det mesta av din utbildning. Några av Sveriges främsta dansare har startat sin karriär via danslinjen och de kommer nu att vara dina lärare för att skicka vidare sina kunskaper.

Alla elever över 16 år får ett gymkort. Det ger dig möjlighet att sköta din rehab, ta yoga eller konditionsklasser beroende på vad just du behöver för att optimera din dans. Du får också ta Drop in på våra övriga klasser i mån av plats för att förstärka med en extra Balett, Breaking, Popping eller vad just du behöver.

DANSARUTBILDNINGEN Pris: 14 000 kr
Detta är en 1-årig utbildning för dig som redan är utbildad och har grundkunskaperna i dans. Utbildningen är inriktad på yrkeslivet med auditionträning och möten med koreografer. DU fungerar ofta som ett påbyggnadsår på vår 3-åriga danslinje. Under det fjärde året väljer du inriktning på din danskarriär med vårt stöd. DU har 7 klasser i veckan, så utrymme finns att börja arbeta som dansare, danslärare och/eller koreograf. Jennie Widegren är ansvarig och följer upp din utveckling med samtal. Du har också en individuell coach utefter din inriktning.

Alla elever över 16 år får ett gymkort. Det ger dig möjlighet att sköta din rehab, ta yoga eller konditionsklasser beroende på vad just du behöver för att optimera din dans. Du får också ta Drop in på våra övriga klasser i mån av plats för att förstärka med en extra Balett, Breaking, Popping eller vad just du behöver.

DANSLINJEN COMMERCIAL (DLC) Pris: 14 000 kr
Detta är en linje för dig som dansat i många år och som ser en framtid som dansare på den kommersiella scenen. Antagning sker genom audition och vi antar dig som redan har en bra grundträning men som behöver den sista pushen i stil, edge och form. Vi erbjuder ett mentorskap som hjälper dig med feedback och kontakter. Träningen i DLC är helt enkelt anpassad för branschen och vad som gäller just nu för att kunna boka jobb.

Du har 7 klasser i veckan och tränas av behöriga lärare inom varje stil. Under terminens gång har vi olika ”performance”-veckor och ”fake auditions” där du får feedback i form av utvecklingssamtal med din mentor/mentorer att få hjälp att utvecklas och få ut det mesta av din utbildning. Några av Sveriges främsta dansare har startat sin karriär via Danslinjen och de kommer nu att vara dina lärare för att skicka vidare sina kunskaper. DLC-elever får ett årskort i vårt gym utan extra kostnad. Det ger dig möjlighet att sköta din rehab, ta yoga eller konditionsklasser beroende på vad just du behöver för att optimera din dans. Du får också ta Drop in på våra övriga klasser i mån av plats för att förstärka med en extra Balett, Breaking eller vad just du behöver. Lisa Arnold och Jennie Widegren är mentorer för hela gruppen och du väljer även en individuell mentor med bäring på din inriktning.

MENTORER LÄSÅRET 2020-2021

DANSLINJEN

FBJ – Bianca Fernström
FBT – Karin Hellqvist
FBY – Felicia Loveflo
FBU –  Tova Renman HT 2020 
FBV – Ida Kumar
ÅK 1 – Matilda Fleberg
Åk 2 – Lisa Arnold
ÅK 3 –  Matilda Fleberg
DU – Jennie Widegren

 

ADRESS

Hornsgatan 103
117 28 STOCKHOLM
Buss 4, hållplats Varvsgatan
T-bana Hornstull, uppgång Högalid

Karta

ÖPPETTIDER

Påsklov 2 - 11 april

6 - 8 april stänger vi kl 22.00

ORDINARIE ÖPPETTIDER

Mån-tors 06.30-22.30
Fredag 06.30-20.00
Lördag 09.00-18.00
Söndag 09.00-21.00

Vi stänger vår ytterdörr 30 min                       innan stängning!
Långhelger och röda dagar har vi begränsade öppettider.

 

 

 

 

KONTAKT

Reception

Platschef
annica@houseofshapes.se
070-799 67 77
Dansrådgivare
dans@houseofshapes.se
070-090 91 19